Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЕЗ УКРАЇНЦЯ НЕ БУДЕ ДЕРЖАВИ

Віктор Янукович, який і так був обраний третиною виборців України, тепер остаточно втратив право бути Президентом України. Цю думку висловив лідер Християнсько-Демократичного Союзу В.Стретович, коментуючи підписання двосторонніх угод у Харкові 21 квітня.

«Маски зірвані і вже нема ніяких ілюзій в тому, що Янукович і його свита — це сила, яка несе загрозу не просто демократії, але і самій українській державі», — переконаний голова ХДС. Народний депутат наголосив на тому, що Партія регіонів і Віктор Янукович ніколи не звертали увагу на такі «дрібниці», як Конституція України і її закони. «Команда президента неодноразово витирала ноги Основним Законом держави. Достатньо згадати формування нової коаліції, створеної з прямим порушенням статей Конституції». Проте, за словами Володимира Стретовича, якщо раніше це була боротьба за владу і власність всередині самої України, то зараз Янукович відкрито зрадив Україну вже на міжнародному рівні.

До того моменту, поки ми не виховаємо українця нового типу, ми нової держави не збудуємо. Цю тезу висловив лідер Християнсько-Демократичного Союзу, народний депутат Володимир Стретович, виступаючи вчора на засіданні ініціативної групи зі створення Народного комітету порятунку України, що пройшло в приміщенні Спілки письменників. «Я розумію, що без навернення до України, без відчуття її в серці, любові України в собі, а не себе в Україні, нічого не може бути. Є дуже багато тих, хто ще спить і не розуміє… Треба виходити до них на вулиці і пояснювати це», — заявив голова ХДС Володимир Стретович і додав: «Якщо ми разом не почнемо політичними намірами, збором підписів, іншими акціями навертати наш люд український до українського: української пісні, українського танцю, української книжки, до української історії, українського костюму — до всього українського — ми не побудуємо державу, національну, українську Україну».

Тому зараз, на думку народного депутата, на порядку денному стоїть дуже важливе питання — опуститись до кожної сільської ради, до кожного районного центру і там голосом, переконанням, справою відроджувати центри культури на селі, приводити абсолютно все до ладу: «Ви подивіться: в нас нема молоді, де двадцятирічні тут? Оце наш біль сьогодні. Переважна біль­шість молоді у нас інфантильна, шлункова: їй би пива пляшку і на футбол. Мені це болить». Тому християнські демократи починають пошуки справжньої молоді — талановитої, проукраїнської, державницької, схожої на неповторних п’ятидесятників, які знали, з чим йшли, і знали, чого йшли. «Бо до того моменту — без побудови українця нового типу в українській новітній історії третього тисячоліття — ми нової держави не збудуємо», — переконаний Володимир Стретович.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com