Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОЛИ ПРИЙДЕ КІНЕЦЬ БЕНЗИНОВОЇ ЕРИ?

Один з керівників американського автогіганта General Motors вважає, що в найближчих 12 років бензинові автомобілі будуть повністю витиснуті з авторинку.

Як вважає віце-президент концерну GM Алан Тауб, в найближчих 12 років альтернативні види палива витіснять з автомобільного ринку двигуни внутрішнього згоряння - пише Стрічка.ru.

По словах Тауба, технологія водневих паливних осередків значно подешевшала за останні декілька років. При цьому, розробка нових бензинових і дизельних моторів вимагає все новіших засобів з врахуванням наростаючих вимог до екологічності агрегатів. У найближчих 12 років може наступити момент, коли виробництво автомобілів, що використовують паливні осередки, стане дешевше за виробництво машини з традиційним двигуном.

Крім того, найближчими роками ростиме популярність електрокарів. Насамперед це стосується невеликих міських автомобілів, які до 2020 року будуть привабливішими для покупців, ніж звичайні машини, через свою невисоку вартість і недороге обслуговування. Що стосується крупніших автомобілів, то потужностей літій-іонних батарей поки не достатньо для забезпечення ними якоїсь прийнятної швидкості. Проте Тауб вважає, що це стане можливо після чергового прориву в області електричних технологій, коли на зміну літій-іонним батареям прийдуть легші і продуктивніші акумулятори.

В кінці березня 2010 року концерн General Motors представив на автосалоні в Шанхаї двоколісний концепт-кар EN-V - прототип автомобіля майбутнього. Машина оснащена двома трьохкіловатними електродвигунами, що розташовані в колесах і живляться від комплекту літій-іонних акумуляторів. На максимальній швидкості в 40 кілометрів на годину а електрокар здатний проїхати до 40 кілометрів. У листопаді 2010 року автогігант почне продажі свого першого гібридного автомобіля - Chevrolet Volt. Машина оснащуватиметься 150-сильним електромотором, отримуючим енергію від комплекту літій-іонних батарей. Вони будуть заряджатися під час стоянки від звичайної розетки 220-вольт або під час руху від 1,4-літрового бензинового двигуна.

Раніше повідомлялося, що GM найближчим часом має намір вкласти 246 мільйонів доларів в заводи по виробництву власних електромоторів і силових установок.

AVTOSVIT

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com