Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Змінено порядок проведення техогляду

У районах, де відсутні уповноважені на перевірку технічного стану суб’єкти господарювання, підрозділам ДАІ, як і раніше, дозволено самостійно проводити державний технічний огляд транспортних засобів на спеціально обладнаних для цього пунктах.

Дане рішення ухвалене у зв’язку з тим, що у ряді областей не сформована мережа суб’єктів господарювання, уповноважених перевіряти технічний стан транспортних засобів під час проведення державного технічного огляду, передбачена новим порядком проведення державного техогляду, що набув чинності в 2009 році. Це викликає ажіотаж у автомобілістів, черги і подвійне навантаження на підрозділи ДАІ. Тому відповідною ухвалою Уряду від 19 серпня 2009 року №892 змінений пункт 31 ухвали Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року №606, який свідчить наступне: «Встановити, що до 1 липня в 2010 роки у разі відсутності в межах території району суб’єктів господарювання, уповноважених перевіряти технічний стан колісних транспортних засобів під час проведення державного техогляду перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться в пунктах технічного контролю ДАІ, які розташовані у відповідному районі». Відповідно до ухваленого рішення Департаментом ДАІ дана вказівка всім підрозділам,  відновити роботу відмічених пунктів в десятиденний термін. Варто відзначити, що з урахуванням прийнятих змін термін проведення державного техогляду транспортних засобів закінчується 15 грудня 2009 року, тобто залишається 3 місяці і 15 днів, при цьому відсоток проходження державного технічного огляду по державі складає 32%. ДАІ наполегливо рекомендує всім автовласникам, транспортні засоби яких підлягають державному технічному огляду в 2009 році, знайти можливість в найкоротший строк подати свої транспортні засоби на техогляд. Нагадуємо, що експлуатація транспортного засобу, який вчасно не пройшов в установленому порядку державний технічний огляд дає підстави для притягання до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 340 — 425 грн., а також вилучення талона про проходження державного технічного огляду. Експлуатація транспортного засобу без талона про проходження державного технічного огляду забороняється.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com