Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Втрачають важелі впливу?

Гострі заяви російського президента Росії на адресу його українського колеги Віктора Ющенка демонструють, що Кремль втратив важелі впливу на Україну.

Таку думку в інтерв’ю «Німецькій хвилі» висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

На його переконання, у відносинах із сусідами російське керівництво обирає дедалі різкішу риторику. Д.Орєшкін також пояснює демонстративну заяву кремлівського лідера із початком виборчої кампанії в Україні. За словами експерта, «з українського боку надходили швидше позитивні сигнали в двосторонніх відносинах. За газ заплачено, Патріарху Кирилу під час візиту до України було виявлено повагу, його приймали на найвищому рівні».

«На міжнародному рівні прийнято, що якщо велика країна, якою хотіла б бути Росія, намагається налагодити відносини з іншою країною, то вона, як правило, робить це дипломатичними каналами, не піднімаючи пилу. А тут підкреслюється прилюдний характер заяв, жорстка риторика», — підкреслив російський політолог. З цього експерт робить висновок, що кремлівські засоби тиску на Україну потроху вичерпуються.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com