Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Загадкова катастрофа

Бразильські військові, які проводять пошукові операції в Атлантичному океані на місці можливої катастрофи літака А330 авіакомпанії Air France. У понеділок витягли тіла ще 8 пасажирів лайнера.

Тепер загальна кіль­кість піднятих тіл становить 24, передає агентство Ассошіейтед Пресс. Зі слів полковника бразильських ВВС Енрі Муньоса, тіла були виявлені за 640 кілометрів на північний схід від архіпелагу Фернандо-ді-Норонья і за 70 кілометрів від того місця, де аеробус послав останній електронний сигнал про несправність на борту. 

Також під час пошуків вдалося витягти фрагменти крила літака, частини конструкції, крісла, рідкокристалічні екрани, кисневі маски, особисті речі пасажирів. У пошуково-рятувальній операції задіяні кілька кораблів ВМС Бразилії та Франції, підтримку з повітря надають 14 літаків. Раніше бразиль­ські водолази виявили хвостовий стабілізатор, який є поки найбільшим уламком лайнера А-330, і рятувальники сподіваються, що він дасть змогу отримати доступ до чорних скриньок літака. Нагадаємо, рейс Air France 447 1 червня вилетів з міжнародного аеропорту Ріо-де-Жанейро і мав приземлитися в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля. Зв’язок з літаком було втрачено через чотири години після вильоту, коли борт знаходився над Атлантикою. На борту перебувало 228 людей. Слідство досі не встановило причини катастрофи лайнера А330 авіакомпанії Air France. Перші подробиці розслідування зникнення літака поставили більше запитань, ніж дали відповідей. З борту літака за чотири хвилини до краху надійшло 24 автоматичні повідомлення про несправності. Різні датчики вказували різну швидкість, автопілот був несправний, не працювала система автоматичної підгазовки для збереження тяги двигунів і висоти. Метеорологи заявили, що сильних гроз на шляху лайнера не було, тим самим поставивши під сумнів версію, що літак могли зруйнувати блискавки. Версію вибуху на борту літака виключили бразильські ВВС, що працюють на місці події.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com