Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зміни до кодексу

Кабінет міністрів на своєму розширеному засіданні у суботу схвалив низку змін до Бюджетного кодексу.

Про це заявив виконуючий обов’язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє УНІАН.

За його словами, змінами передбачається, що податок на землю і податок з власників транспортних засобів у повному обсязі буде надходити до місцевих бюджетів.

Податок з доходів фізичних осіб також буде надходити до місцевих бюджетів відповідно до місцезнаходження підприємств, їх філіалів і реєстрації фізичних осіб.

Також документом пропонується зараховувати до місцевих бюджетів кошти надпланових надходжень від загальнодержавних податків і зборів.

Крім того, документом передбачено, що уточнення місцевих бюджетів у плані дохідної частини може проводитися за підсумками кварталу, а не півріччя.

Також зміни дають право головам сільських і селищних рад через рішення відповідних рад у міжсесійний період приймати рішення про перерозподіл міжбюджетних трансфертів із подальшим внесенням змін до місцевих бюджетів.

У суботу проект змін буде уточнений у ході нараді за участю сільських і селищних голів з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пун­ктів.

Як заявила прем’єр Юлія Тимошенко, наступного тижня документ може бути прийнятий у Верховній Раді.

* * *

Учасники Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів просять президента Віктора Ющенка підтримати антикризову діяльність уряду та прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це сказано у зверненні учасників наради до президента, повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, вони просять Ющенка підтримати антикризову діяльність уряду та Тимошенко, «яка мужньо та самовіддано, без належної підтримки інших гілок влади протистоїть тим викликам, які кидають Україні давно не бачені потрясіння у світовій економіці».

Голови сільських та селищних рад вимагають від групи пропрезидентських депутатів підтримати всі законопроекти, які вніс чи внесе Кабінет Міністрів на вимогу учасників наради.

Також учасники наради наполягають на підписанні президентом цих законів і неоскарженні в Конституційному Суді тих рішень, які Кабінет Міністрів ухвалив під час всеукраїнської наради.

«Фінансове зміцнення місцевого самоврядування дійсно наблизить державу до людей, і президент, який цьому посприяє, вже через це заслужить доброї згадки в підручниках історії», — йдеться у зверненні.

 

УП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com