Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Вивчайте іноземні мови — це наша спільна культура»

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», — саме на таку фразу орієнтується керівництво Міжрегіональної Академії управління персоналом, коли запрошує відомих людей до себе в гості на вільне спілкування зі студентами. Адже реалізація навчально-виховного процесу стає ефективнішою, за умов проведення зустрічей з відомими людьми, досвідченими фахівцями-професіоналами у певній галузі знань, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і відповісти на запитання, які хвилюють сьогочасну молодь.

У ці дні до МАУП завітав перший Міністр закордонних справ незалежної України Анатолій Зленко — людина, яка відома усьому світу завдяки своїй професійній дипломатичній діяльності. Темою зустрічі стало питання зовнішньої політики та дипломатичних відносин України. У вступному слові гість зробив коротку характеристику зовнішньої політики незалежної України, назвавши, зокрема період з 2000 до 2004 року «періодом дипломатичної кризової ситуації в політичному житті України».

Як відмінний знавець системи дипломатичних відносин, Анатолій Зленко наголошує на важливості знання іноземних мов: «Вивчайте іноземні мови — це наша спільна культура».

Під час зустрічі студенти проявляли неабиякий інтерес, з цікавістю дізнавалися про систему дипломатичних відносин, переговорів тощо. На зустрічі були присутні представники Молодіжного об’єднання народних дипломатів, для яких спілкування з колишнім Міністром закордонних справ є неоціненним досвідом у подальшій роботі.

На думку Анатолія Зленко, дипломат — це високорозвинена особистість, яка знає свою державу, вільно володіє іноземними мовами та зможе ввійти в процес міжнародних відносин. На питання щодо запровадження Україною безвізового режиму міністр відповідає так: «В недалекій перспективі це може бути, але за умови порядку в країні». Представників Молодіжного об’єднання народних дипломатів цікавило питання фінансування дипломатів. «Міністерство закордонних справ вимушене вживати надзвичайних заходів щодо фінансування наших дипломатів, оскільки це питання досить гостре у період фінансово-економічної кризи», — зазначив міністр.

Наприкінці зустрічі, на згадку про Академію, ректор МАУП Валерій Захожай вручив Анатолію Зленко книги та квіти.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com