Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україні покажуть «совєцьку власть» у дії?

Фракції БЮТ і Блоку Литвина, частина НУ-НС і комуністи можуть обрати такого голову Верховної Ради України, який не буде червоніти за демократію і швидко покаже, що таке «совєтская власть у дії», заявив колишній голова ВР Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналу «Главред».

За його словами, у такому випадку «виборів дійсно не буде аж до президентських».

Яценюк вважає, що можливість проведення дострокових виборів до парламенту «багато вже залежатиме від того, який буде саме формат більшості, а не коаліції у парламенті».

Як сказав екс-спікер, «дехто вважає, що тепер може бути дуже цікава гра». «Дехто вважає, що «Регіони» і частина НУ-НС проголосують за колишнього спікера, який пройшов за списками НУ-НС. Думаю, що буде не так», — додав Яценюк.

Він не виключив, що «БЮТ, фракція Литвина, частина НУ-НС і комуністи можуть обрати іншого екс-спікера, який не буде червоніти за демократію і швидко покаже, що таке «совєтская власть у дії» (у складі цих фракцій колишні голови ВР — Володимир Литвин, Олександр Ткаченко (КПУ) і, залежно від того, про яку частину НУ-НС йдеться, Іван Плющ — прим. ред.).

Яценюк вважає, що рішення про звільнення його з посади спікера «було спонтанним», як і про вихід із коаліції. «Принцип тут такий: спочатку рубаємо — потім думаємо: навіщо? Гри немає», — додав він.

За його словами, якби «була гра, то ще б у четвер обрали нового голову Верховної Ради». Яценюк вважає, що зараз почнеться гра: «Хто кого переторгує?». Він не виключає, що «у виграші, як завжди, залишиться Тимошенко».

12 листопада ВР звільнила Арсенія Яценюка з посади голови парламенту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com