Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Є антикризовий закон

Президент України Вік­тор Ющенко підписав Закон Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фі­нансової кризи й про внесення змін у деякі законодавчі акти.

Про це повідомило офі­­ційне Інтернет-представництво Президента.

Законом № 639-VІ передбачається за рахунок надпланових надходжень від приватизації державного майна в 2008 році й надходжень цих коштів у повному обсязі в 2009 році, а також цільового ро­зміщення державних цін­них паперів, створити Стабілізаційний фонд, кошти якого використовуються в порядку, встановленому Кабінетом міні­стрів України за узгодженням з комітетами ВР з питань фі­нансів і банківської діяльності та з питань бюджету.

Як повідомлялося даний закон уже підписав спікер українського парламенту Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон № 639-VІ 31 жовтня. За його прийняття проголо­су­вали 243 народних депутати з 440, зареєстрованих у сесійному залі. Прийняття закону підтримали 154 депутати від БЮТ, 69 — від НУ-НС, і 20 — від фракції Блоку Литвина. Жодного  голосу не дали депутати від Партії регіонів і КПУ. Крім того, Рада відмовилася включити в даний законопроект норму про фінансування позачергових парламентських виборів.

Після цього голосування, фракція БЮТ закликала Президента «благословити» створення нової коаліції в складі БЮТ, НУ-НС і БЛ, а прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про готовність піти на будь-які умови Ющенка заради її створення.

Однак, Президент України продовжує наполягати на проведенні позачергових парламентських виборів. Тим часом, згідно із опитуваннями, більшість українців не підтримують таке рішення Ющенка.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк підписав Закон України Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи й про внесення змін у деякі законодавчі акти України.

Про це повідомив прес-секретар спікера Андрій Жигулін. Зокрема, він зазначив, що Яценюк підписав закон на підставі подання Комітету Верховної Ради з питань податкової й митної політики й Комітету ВР з питань економічної політики, які виносили рішення про розгляд його в другому читанні.

Голова парламенту направив закон на підпис Президентові України.

Прийнятим законом пе­редбачається за рахунок надпланових надходжень від приватизації державного майна в 2008 році й надходжень цих коштів у повному обсязі в 2009 році, а також цільового розміщення державних цінних паперів, створити Стабілізаційний фонд, кошти якого використовуються в порядку, встановленому Кабінетом міні­стрів України за узгодженням з комітетами ВР із питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.

 

president.gov.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com